Uzmanību! Darba laiks svētku dienās: 30.04. 9:00 - 16:00 | 01.05. SLĒGTS | 03.05. 9:00 - 16:00 | 06.05. SLĒGTS

AKCIJAS UN JAUNUMI NO WESTKREDIT

Ir atklāts veids, kā tikt pie hipotekārā kredīta!

Lasītājs nāca klajā ar savu pieredzi.

Latvija piešķirto kredītu apjoma ziņā atpaliek gan no Igaunijas, gan no Lietuvas. Par kredītu pieejamības problēmu fiziskām un juridiskām personām ir ieinteresējušās arī Latvijas varas iestādes – par to jau sāka runāt gan prezidents, gan premjers, gan finanšu ministrs… Vai tiešām bankas ir kļuvušas tik stingras? Vai iemesli slēpjas citur? Un vai ir veidi, kā tomēr salīdzinoši ātri un viegli var dabūt kredītu? Viens mūsu pastāvīgais lasītājs dalījies savā pieredzē. Šī pieredze ir tik interesanta, ka ir vērts, lai to pastāstītu arī citiem lasītājiem.

Tātad, uz redakciju piezvanījušais vīrietis pastāstīja, ka kredīta iegūšanas procesu paātrināja fakts, ka vīrietis bija nodomājis nopirkt nekustamo īpašumu Rīgā, lai pēc tam dzīvokli izīrētu – ar populāro vietņu booking un airbnb starpniecību. Tas nozīmē, ka cilvēks palūdza kredītu kā topošais uzņēmējs.

Izrādās, ka to varēja darīt?

Protams, visas Latvijas bankas piedāvā kredītus, tostarp arī personām, kuras veic saimniecisko darbību.

Visas lielākās bankas uzsver, ka katrs gadījums, protams, tiek izskatīts individuāli. Piemēram, Citadele banka piedāvā hipotekāro un citus kreditēšanas veidus gan algotiem darbiniekiem, gan arī tiem, kuri veic saimniecisko darbību. Galvenie noteikumi – stabili, legāli ienākumi, turklāt pietiekami, lai veiktu kredīta (hipotekāros) maksājumus, un pietiktu ikdienas vajadzībām (pārtikai, apgādājamo uzturēšanai utt.). Iespējamie klienti var pat pārbaudīt savu kredītspēju, veicot speciālu datortestu.

SEB banka piedāvā kredītu energoefektīva un videi draudzīga mājokļa iegādei. Bet arī šajā gadījumā, protams, banka izvirza zināmus noteikumus, izvērtējot katra iespējamā klienta ienākumus un kredīta vēsturi.

Citadele, SEB banka, Swedbanka var piedāvāt jaunajiem speciālistiem un ģimenēm ar bērniem hipotekārā kredīta saņemšanai izmantot valsts garantiju programmu ALTUM, bet kritēriji atkal tie paši – “tīra” kredīta vēsture, stabili un pietiekami ienākumi. Bet pie tam programma ALTUM ļauj samazināt pirmo iemaksu.

Minimālās darba algas palielinājums līdz 620 eiro arī izdarīja savas korektīvas klienta ienākumu novērtējumā – tagad pēc kredīta nomaksas “uz rokas” jāpaliek vairāk līdzekļu galvenajām dzīves vajadzībām.

Bet ko saka nebanku finansisti?

“Jūsu lasītāja aprakstītais gadījums ir samērā interesants, un tiešām tā mēdz gadīties, – pastāstīja kompānijas West Kredit padomes priekšsēdētājs Sergejs Maļikovs. – Bet vispirms es gribētu uzsvērt, ka katrs gadījums ir individuāls. Varu tikai pateikt, ka nebanku kreditori, droši vien, izvērtē klientus elastīgāk un operatīvāk. Cenšamies izprast situāciju, kāda ir izveidojusies katram konkrētam klientam.

Mēs arī novērtējam cilvēka ienākumus, bet par svarīgu faktoru uzskatām arī to, vai mūsu iespējamais klients veic saimniecisko darbību. Ja viņš ir uzņēmējs, viņa izredzes saņemt kredītu pieaug. Tas attiecas arī uz jūsu minēto gadījumu, kad cilvēki ņem kredītu, lai iegādātos nekustamo īpašumu un vēlāk to izīrētu. Izrādās, ka jūsu lasītājam ir taisnība – pēc savas pieredzes, bet es finanšu biznesā jau darbojos trīs gadu desmitus, varu teikt, ka kredīta ņemšana dzīvokļa iegādei, lai to vēlāk izīrētu un gūtu peļņu – ir samēra izplatīts variants.

Es varētu ieteikt visiem, kam ir nepieciešams kredīts, nekautrējoties vērsties pēc informācijas un uzdot visus interesējošos jautājumus”.

Raksts publicēts atsaucoties uz links

Varam palīdzēt ?

Sazinieties ar mums

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai uzlabotu šīs mājas lapas lietošanas pieredzi, optimizētu tās darbību, piedāvātu lietotājiem piemērotu saturu un reklāmu. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai VAIRĀK PAR SĪKDATNĒM

aprēķināt ikmēneša maksājumu

Kredīts var būt vienkāršs

Kredīta atmaksas grafika veids
gadi

Hipotekārā kredīta atmaksas piemērs: Kredīta summa 10 000 € Kredīta atmaksas termiņš 10 gadi, kredīta likme 10%, kredīta kontrole 120 €. Ikmēneša maksājums 137,83 €, Līguma noformēšanas komisijas maksa 310 €, gada procentu likme (GPL) 11,58 %

Aprēķinam ir informatīvs raksturs. Mēs sagatavosim individuāli izstrādātu piedāvājumu pēc tam, kad būsim saņēmuši un izskatījuši jūsu pieteikumu par kredīta saņemšanu

Hipotekārā kredīta atmaksas piemērs: Kredīta summa 10 000 € Kredīta atmaksas termiņš 10 gadi, kredīta likme 10%, kredīta kontrole 120 €. Ikmēneša maksājums 137,83 €, Līguma noformēšanas komisijas maksa 310 €, gada procentu likme (GPL) 11,58 %

Aprēķinam ir informatīvs raksturs. Mēs sagatavosim individuāli izstrādātu piedāvājumu pēc tam, kad būsim saņēmuši un izskatījuši jūsu pieteikumu par kredīta saņemšanu